Category: Uncategorized

Nieuw mammografiesysteem locatie Ikazia Ziekenhuis

Mammografie Het maken van een mammografie (röntgenfoto’s van de borsten) staat bij vrouwen bekend als pijnlijk. Om een röntgenfoto te maken, moeten de borsten worden platgedrukt tussen twee platen. Het nieuwe mammografiesysteem van Ikazia heeft gevormde compressieplaten in plaats van platte. Hierdoor wordt de vorm van de borst gevolgd, waardoor de borsten minder worden platgedrukt tijdens… Read more »

‘Op dit borstcentrum kon ik vertrouwen’

Yvonne Blom: ‘In december 2016 kreeg ik pijn aan mijn linker tepel. Mijn huisarts vond het verdacht en stuurde mij door naar het ziekenhuis. Er was een aardige kans dat ik slecht nieuws te horen zou krijgen, want in mijn familie komt borstkanker voor. Vanaf dat moment ging alles in een sneltreinvaart.’ Borstkanker ‘Bij het… Read more »

Borstcentrum ZuidHollandZuid trots op roze lintje

Borstcentrum ZuidHollandZuid is trots dat zij voor de derde keer het roze lintje voor patiëntgerichte borstkankerzorg heeft ontvangen voor de locaties Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis, Ikazia Ziekenhuis en Maasstad Ziekenhuis. Het borstcentrum is een initiatief van Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis, Ikazia Ziekenhuis, Maasstad Ziekenhuis en Spijkenisse Medisch Centrum. Zij startten het borstcentrum in 2016 met als… Read more »

Acht ziekenhuizen werken samen voor betere borstkankerzorg

Acht ziekenhuizen in de regio Zuidwest-Nederland hebben met het ondertekenen van een samenwerkingsovereenkomst een volgende stap gezet in het verbeteren van de zorg voor mensen met borstkanker. De ziekenhuizen gaan de data uniformeren waarmee ze de resultaten van borstkankerbehandelingen meten. De resultaten worden verzameld en inzichtelijk gemaakt op een dashboard. Zo kunnen de zorgprofessionals eenvoudiger… Read more »

Voorkomen onnodige behandeling met chemotherapie

Al enkele jaren wordt de test ‘Oncotype DX’ gebruikt op de vier locaties van het Borstcentrum ZuidHollandZuid om te bepalen of er na de operatie een aanvullende behandeling met chemotherapie nodig is. Deze test bepaalt hoe waarschijnlijk het is dat de tumor na een aantal jaar weer terug keert. Wanneer hier een laag risico op… Read more »

‘Heart pillows’ als goed doel in de actie ‘warm hart’

De ‘Heart pillows’ zijn als goed doel aangedragen voor de actie ‘warm hart’ van de NCRV. Door te stemmen kan dit project €10.000 winnen waarvan materiaal voor de kussens gekocht kan worden. Met dit bedrag kunnen we nog enkele jaren de kussens aan patiënten blijven aanbieden. Breng dan ook snel je stem uit! Klik hier… Read more »