Categorie: Uncategorized

Het hele team is fantastisch

Toen ik onder de douche stond en een knobbeltje in mijn borst voelde, wist ik eigenlijk meteen al dat het niet goed was. Ik heb de huisarts gebeld en binnen een week stond ik op de poli van het Maasstad Ziekenhuis. Ik kreeg diverse onderzoeken en nog diezelfde dag hoorde ik de uitslag:ik had borstkanker. Daarmee kwam er gelijk een einde de… Lees meer »

Nieuw mammografiesysteem locatie Ikazia Ziekenhuis

Mammografie Het maken van een mammografie (röntgenfoto’s van de borsten) staat bij vrouwen bekend als pijnlijk. Om een röntgenfoto te maken, moeten de borsten worden platgedrukt tussen twee platen. Het nieuwe mammografiesysteem van Ikazia heeft gevormde compressieplaten in plaats van platte. Hierdoor wordt de vorm van de borst gevolgd, waardoor de borsten minder worden platgedrukt tijdens… Lees meer »

‘Op dit borstcentrum kon ik vertrouwen’

Yvonne Blom: ‘In december 2016 kreeg ik pijn aan mijn linker tepel. Mijn huisarts vond het verdacht en stuurde mij door naar het ziekenhuis. Er was een aardige kans dat ik slecht nieuws te horen zou krijgen, want in mijn familie komt borstkanker voor. Vanaf dat moment ging alles in een sneltreinvaart.’ Borstkanker ‘Bij het… Lees meer »

Borstcentrum ZuidHollandZuid trots op roze lintje

Borstcentrum ZuidHollandZuid is trots dat zij voor de derde keer het roze lintje voor patiëntgerichte borstkankerzorg heeft ontvangen voor de locaties Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis, Ikazia Ziekenhuis en Maasstad Ziekenhuis. Het borstcentrum is een initiatief van Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis, Ikazia Ziekenhuis, Maasstad Ziekenhuis en Spijkenisse Medisch Centrum. Zij startten het borstcentrum in 2016 met als… Lees meer »

Acht ziekenhuizen werken samen voor betere borstkankerzorg

Acht ziekenhuizen in de regio Zuidwest-Nederland hebben met het ondertekenen van een samenwerkingsovereenkomst een volgende stap gezet in het verbeteren van de zorg voor mensen met borstkanker. De ziekenhuizen gaan de data uniformeren waarmee ze de resultaten van borstkankerbehandelingen meten. De resultaten worden verzameld en inzichtelijk gemaakt op een dashboard. Zo kunnen de zorgprofessionals eenvoudiger… Lees meer »

Voorkomen onnodige behandeling met chemotherapie

Al enkele jaren wordt de test ‘Oncotype DX’ gebruikt op de vier locaties van het Borstcentrum ZuidHollandZuid om te bepalen of er na de operatie een aanvullende behandeling met chemotherapie nodig is. Deze test bepaalt hoe waarschijnlijk het is dat de tumor na een aantal jaar weer terug keert. Wanneer hier een laag risico op… Lees meer »