Borstcentrum ZuidHollandZuid trots op roze lintje

Spread the love

Borstcentrum ZuidHollandZuid is trots dat zij voor de derde keer het roze lintje voor patiëntgerichte borstkankerzorg heeft ontvangen voor de locaties Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis, Ikazia Ziekenhuis en Maasstad Ziekenhuis. Het borstcentrum is een initiatief van Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis, Ikazia Ziekenhuis, Maasstad Ziekenhuis en Spijkenisse Medisch Centrum. Zij startten het borstcentrum in 2016 met als doel de beste borstkankerzorg te leveren in de regio Rotterdam en de Zuid-Hollandse eilanden.

Borstkanker Vereniging Nederland (BVN) geeft het roze lintje aan organisaties die voldoen aan de basiscriteria van goede borstkankerzorg. Via de Monitor Borstkankerzorg vraagt de BVN zowel aan patiënten als zorgprofessionals, zorgverzekeraars en ziekenhuizen wat zij belangrijk vinden in de borstkankerzorg. Jaarlijks stelt de BVN – op basis van die informatie – strenge eisen aan de kwaliteit van borstkankerzorg. Criteria zijn onder andere het aantal behandelde patiënten per jaar, de wachttijd en of voldoende psychosociale zorg wordt geboden. Ook worden kwaliteitseisen gesteld aan het mammateam (team met gespecialiseerde zorgprofessionals) en het multidisciplinair overleg.

Locaties Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis, Ikazia Ziekenhuis en Maasstad Ziekenhuis voldeden aan alle criteria. Locatie Spijkenisse Medisch Centrum voldoet aan alle kwaliteitscriteria, maar niet aan de gestelde criteria voor het aantal behandelde patiënten. Spijkenisse Medisch Centrum heeft er vertrouwen in dat volgend jaar aan alle criteria wordt voldaan. De nauwe samenwerking tussen de vier ziekenhuizen gaat op dezelfde wijze verder. Alle nieuwe patiënten van de vier locaties worden in een gezamenlijk multidisciplinair overleg besproken. Tijdens dit overleg wordt voor patiënten het volledige behandelplan vastgesteld en worden alle behandelingen op de locaties volgens dezelfde standaard uitgevoerd.

Over het Borstcentrum ZuidHollandZuid
Borstcentrum ZuidHollandZuid is een initiatief van Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis, Ikazia Ziekenhuis, Maasstad Ziekenhuis en het Spijkenisse Medisch Centrum. Meer dan tachtig medici, paramedici en verpleegkundigen werken intensief samen om u hoogwaardige zorg te geven. Op deze wijze bent u altijd verzekerd van de beste behandeling. Door kennis en kunde op het gebied van borstkankerzorg met elkaar te delen, kunnen we samen de zorg voor patiënten in de regio Rotterdam en de Zuid-Hollandse eilanden verder verhogen. De zorg van Borstcentrum ZuidHollandZuid wordt verleend vanuit de vier ziekenhuislocaties in Dirksland, Rotterdam en Spijkenisse. De vier ziekenhuizen behandelen het grootst aantal patiënten met borstkanker in deze regio.

BorstcentrumZuidHollandZuid.nl maakt gebruik van cookies.
Heeft u dit liever niet? Lees hier meer over ons privacybeleid.