Verwenzorg

Verwenzorg

Spread the love

Naast medische en psychosociale zorg vinden we het belangrijk dat we u ook op andere manieren kunnen ondersteunen. Complementaire zorg, wat we ook wel ‘verwenzorg’ noemen wordt ook door het Borstcentrum ZuidHollandZuid geboden.

Hartkussens

De ‘heart pillows’ zijn speciaal gemaakt voor borstkankerpatiënten die een operatie hebben ondergaan. Door het kussen onder de oksel te plaatsen wordt de druk op de wond verlicht. De kussentjes zijn er in groot en klein formaat. Zo is het kleine kussentje geschikt om in de auto tussen de wond en de gordel te plaatsen, om eventuele pijn te verlichten. U kunt een tasje met twee kussens verkrijgen bij uw verpleegkundige.
Bent u al langer geleden geopereerd maar wilt u ook graag gebruik maken van de kussens? Stuur dan een mail naar info@borstcentrumzuidhollandzuid.nl zodat we met u af kunnen stemmen wanneer en waar u alsnog een tasje op kunt halen.

Postoperatieve BH

Na een operatie wordt geadviseerd om een stevige BH te dragen die voldoende steun biedt. Er zijn speciale ‘postoperatieve’ BH’s verkrijgbaar die ervoor zorgen dat het gemak, door bijvoorbeeld een sluiting aan de voorkant vergroot wordt en pijn verminderd wordt. Dankzij een schenking van Stichting Roparun kunnen wij patiënten van het Borstcentrum ZuidHollandZuid  kosteloos een BH aanbieden. Deze BH kunt u verkrijgen bij één van onze twee samenwerkende partners. De verpleegkundigen van de mammacare overhandigen een waardebon waarmee de patiënt bij een van lingeriespeciaalzaken terecht kan. Wilt u meer informatie? Vraag hier naar bij uw verpleegkundige.

 

BorstcentrumZuidHollandZuid.nl maakt gebruik van cookies.
Heeft u dit liever niet? Lees hier meer over ons privacybeleid.