Borstcentrum ZuidHollandZuid ontvangt weer het roze lintje

Spread the love

Borstcentrum ZuidHollandZuid heeft voor het tweede jaar op rij het roze lintje voor patiëntgerichte borstkankerzorg mogen ontvangen voor de locaties Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis, Ikazia Ziekenhuis en Maasstad Ziekenhuis. Het centrum is in 2016 opgericht als initiatief van Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis, Ikazia Ziekenhuis, Maasstad Ziekenhuis en Spijkenisse Medisch Centrum en heeft tot doel de beste borstkankerzorg te leveren in de regio Rotterdam en de Zuid-Hollandse Eilanden.

Het roze lintje geeft aan dat voldaan wordt aan de basiscriteria van goede borstkankerzorg, zoals Borstkanker Vereniging Nederland (BVN) die stelt. Via de Monitor Borstkankerzorg vraagt de BVN zowel aan patiënten als zorgprofessionals, zorgverzekeraars en ziekenhuizen wat zij belangrijk vinden in de borstkankerzorg. Jaarlijks stelt de BVN – op basis van die informatie – strenge eisen aan de kwaliteit van borstkankerzorg. Criteria zijn onder andere het aantal behandelde patiënten per jaar, de wachttijd en of voldoende psychosociale zorg wordt geboden. Ook worden kwaliteitseisen gesteld aan het mammateam (team met gespecialiseerde zorgprofessionals) en het multidisciplinair overleg.

Locaties Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis, Ikazia Ziekenhuis en Maasstad Ziekenhuis voldeden aan alle criteria. Locatie Spijkenisse Medisch Centrum voldeed helaas niet aan de gestelde criteria voor het aantal behandelde patiënten maar heeft er vertrouwen in dat volgend jaar weer aan alle criteria wordt voldaan. De nauwe samenwerking tussen de vier ziekenhuizen gaat op dezelfde wijze verder. Zo worden alle nieuwe patiënten van de vier locaties in een gezamenlijk multidisciplinair overleg besproken. Tijdens dit overleg wordt voor patiënten het volledige behandelplan vastgesteld en zijn alle behandelingen op de locaties gestandaardiseerd.

Over het Borstcentrum ZuidHollandZuid
Borstcentrum ZuidHollandZuid is een initiatief van Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis, Ikazia Ziekenhuis, Maasstad Ziekenhuis en het Spijkenisse Medisch Centrum. Meer dan tachtig medici, paramedici en verpleegkundigen werken intensief samen om u hoogwaardige zorg te geven. Op deze wijze bent u altijd verzekerd van de beste behandeling. Door kennis en kunde op het gebied van borstkankerzorg met elkaar te delen, kunnen we samen de zorg  voor patiënten in de regio Rotterdam en de Zuid-Hollandse eilanden verder verhogen. De zorg van Borstcentrum ZuidHollandZuid wordt verleend vanuit de vier ziekenhuislocaties in Dirksland, Rotterdam en Spijkenisse. In de regio behandelen de vier ziekenhuizen samen het grootste aantal patiënten met borstkanker.

 

 

BorstcentrumZuidHollandZuid.nl maakt gebruik van cookies.
Heeft u dit liever niet? Lees hier meer over ons privacybeleid.